Adó 1%


Szükségünk van a segítségre!

A Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány a krónikus szenvedélybetegségtől megszabadulni kívánó embertársainknak segít talpra állni, megtanulni újra élni és törődni magukkal. Kérjük segítsen, hogy kijöjjenek a Völgyből, hogy az egyik élet számára meghalhassanak, és egy másikba beléphessenek! Támogatását az alábbi számlaszámra várjuk:

Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány

Adószám: 18322556-1-02

Bankszámlaszám: 18400010-10000521-10227920

IBAN: HU86 1840 0010 1000 0521 1022 7920

SWIFT: OBKLHUHBXXX

Bank címe: Oberbank AG, 7621 Pécs, Tímár utca 2.


Adó 1%-ának felajánlása

Minden év május 20. -ig lehet rendelkezni az adó 1%-áról különböző alapítványok részére.

Amennyiben szeretné felajánlani adó 1 százalékát, a következőképpen teheti meg:

 

1. Ha Ön magánszemély és rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikusan nyújthatja be:

  • az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
  • az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 21EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

2. Ha papíralapon szeretné benyújtani, akkor azt vagy postai úton teheti meg, vagy személyesen a NAV ügyfélszolgálatánál, vagy úgy, hogy Ön helyett a meghatalmazottja nyújtja be:  

  • a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon,
  • a 21EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, azaz az alábbi nyilatkozaton: Adó 1 % nyilatkozat 
  • továbbá, ha a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, a minden év május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén szerepelnie kell a felajánló aláírásának).
 

3. Ha az Ön nyilatkozatát eseti meghatalmazott kívánja benyújtani, úgy ennek a meghatalmazottnak a nyilatkozathoz csatolnia kell az Ön, mint magánszemély által adott, a nyilatkozat benyújtására jogosító meghatalmazását. Ez a meghatalmazás a NAV honlapján megtalálható, ide kattintva. 

Beszámoló az átutalt összegek felhasználásáról

A szenvedélybetegek rehabilitációja a Leo Amici terápiás módszerrel történik. Terápiás foglalkozások, különféle sportolási lehetőségek biztosításával és életvezetési tanácsadással készítik fel munkatársaink a rehabilitációban résztvevő szenvedélybetegeket a mindennapi életbe való visszatérésre. 

Az egyéni és csoportterápia költségeinek egy részét fedezzük a felajánlott 1%-ból. A magyarországi civil szervezetek 1%-os beszámolói megtalálhatóak a Civil Információs Portálon szervezetenkénti kereséssel az alábbi gomra kattintva: 

Minden változásnak, még annak is, amit a leghőbben óhajtunk, megvan a maga szomorúsága – mert az, amitől megválunk, önmagunk egyik része volt. Az egyik élet számára meghalunk, hogy egy másikba beléphessünk.

Scroll to Top