Munkatársaink

Dr. Tímár Csaba

Dr. Tímár Csaba

Kurátor

Alapvetően jogász/ügyvéd végzettséggel rendelkezem (1973. 03. 08-tól vagyok a Pécsi Ügyvédi Kamara tagja), emellett akkreditált jogi mediátor képzettségem, ill. a szenvedélybetegségek kezelése és gyógyítása témakörben szerzett szakvizsgám is van.

Már az alapítás időpontjától, vagyis 1991-től kezdődően sikeresen vezettem/vezetem a korábbi jogelőd Leo Amici Alapítványt és a jelenlegi Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítványt, valamint kurátorként hivatalos ügyekben is képviselem a szervezetet.

 

Az Alapítvány által fenntartott komlói bentlakásos Szenvedélybetegek Rehabilitációs Intézete – az akkori államilag finanszírozott egészségügyi és szociális ellátástól független civil kezdeményezésként, drogbeteg rehabilitációs terápiás közösségként – 1992 tavaszán alakult, és azóta is folyamatosan működik szenvedélybetegek rehabilitációs kezelése céljából.

A jelentős józan kockázatvállalással, alulról szerveződött Intézet eleinte mindenféle állami támogatás nélkül volt képes fennmaradni és folyamatosan fejlődni. Példáján szerveződtek más hazai intézetek is a szenvedélybetegek kezelése területén. Az Intézet 1994-től állami normatív támogatásban, 1998-tól pedig OEP finanszírozásban részesül.

Az Alapítvány és az Intézet sok kihívással, összetett problémák megoldásával járó története végül sikertörténetté vált (immár 30 éve sikeresen működik), és úgy érzem, hogy mindebben jelentős szerep és feladat jutott a kurátornak is.

Dr. Tímár Csaba
Pataki Zoltán

Pataki Zoltán

Intézetvezető

Szociális munkás a szakmám, a közösséghez viszont nem ezen az úton, hanem terápiásként csatlakoztam 2007-ben. Azóta józanul élek, felépülő függőként határozom meg magam. 2010 óta dolgozom az Alapítványnál. Az itt töltött évek alatt a közösséggel együtt fejlődve, változó felelősségekkel minden itteni terápiás formában, aktivitásban részt vettem, részt veszek. Időközben elvégeztem a Semmelweis Egyetem addiktológai konzultáns képzését. 2021 nyarán vettem át az Intézet vezetését.

Kult Zoltán

Kult Zoltán

Intézetvezető-helyettes

Szociális munkásként 2013 óta dolgozom a Leo Amici Alapítványnál. Az évek során sokat tanultam és mai napig tanulok itt a függőségről, mint családi betegségről és annak kezeléséről. Hozzátartozóként, barátként, majd pedig szakemberként volt alkalmam testközelből is látni a függőséggel való küzdelmet. Hivatásként tekintek a munkámra, mert megtaláltam, benne mindazt, ami érték a számomra. Fontos számomra, hogy olyan tevékenységet végezzek, aminek következtében valóban változás történik és a munkánk eredménye látható, mérhető, érezhető. Abból a sok emberből, aki a terápia után felépülő függőként egy teljesen más minőségű életet él, mint korábban a mai napig tudok inspirálódni és hiszem, hogy amit itt mi végzünk az nem mindennapi tevékenység.

Kult Zoltán

Krausz Anikó

Szociális munkás

2000 év vége óta élek felépülő függőként, amit egy másik hasonló szellemiségű és módszerű intézmény terápiás kezelésének köszönhetek. Később, mint terápiás segítő ott dolgoztam, majd más szociális területeken is.  Időközben szociális munkás diplomát szereztem, részt vettem az Indít Közalapítvány színházterapeuta képzésén.  2019 óta dolgozom az Alapítványnál egy, a felépülés felé teljesen elkötelezett közösségben.

Hetényi Tamás

Hetényi Tamás

Segítő munkatárs

2013-ban érkeztem a komlói völgybe, kezelésbe, melyet tizenéves szerhasználat, több
egzisztenciális, spirituális és fizikai mélypont előzött meg. Az intézményben megkaptam
mindent, amire függőségeimből való felépülésemhez szükségem lehetett: magas szintű
szakmai segítséget, törődést, támogatást, iránymutatást és módszert betegségem
kezelésére. Többet kaptam, mint amire számítottam: egy új, hiteles, önazonos identitást
és a valahova tartozás ajándékát.  Korábbi szakmám mentőápoló és felnőtt szakápoló.
Saját felépülésem élménye vezetett ahhoz a döntéshez, hogy pszichológiai
tanulmányokba kezdjek. 2022-ben kaptam meg okleveles pszichológus diplomámat a
Babes- Bolyai Tudományegyetem Alkalmazott Pszichológia Intézetében. Jelenleg az
Eötvös Lóránt Tudományegyetemen folytatom szakpszichológusi tanulmányaimat. 2020
óta dolgozom az Alapítványnál.

Hetényi Tamás
Gajdos András

Gajdos András

Segítő munkatárs

1997-ben kerültem Komlóra kezelésbe 17 évig tartó, napi szintű drog- és gyógyszerhasználat után, számtalan leállási kísérlettel a hátam mögött, amelyek semmilyen eredményt nem hoztak. Reményvesztetten, elsorvadt testtel és lélekkel érkeztem. 1997 februárja Óta nem kellett használnom semmilyen tudatmódosító szert. 1999 óta dolgozom, segítőként, drog- és alkoholfüggőkkel. Az első hat évben Budapesten, majd 2006 óta Komlón dolgozom. Hiszek a közösség gyógyító és felépülést segítő erejében.

Dr. Sugár Zoltán

háziorvos

2001-ben végeztem a PTE Általános Orvostudományi Karán, 2005-ben háziorvos szakvizsgát tettem. Komlón 2003 óta dolgozom háziorvosként, a Leo Amici csapatához 2009-ben csatlakoztam.

sugar-zoltan
sugar-zoltan

Dr. Sugár Zoltán

háziorvos

2001-ben végeztem a PTE Általános Orvostudományi Karán, 2005-ben háziorvos szakvizsgát tettem. Komlón 2003 óta dolgozom háziorvosként, a Leo Amici csapatához 2009-ben csatlakoztam.

Brautigam Gábor

Bräutigam Gábor

Segítő munkatárs

2017 júniusában érkeztem Komlóra és kértem segítséget függőségem miatt. Másfél évig vettem részt az itteni terápiás kezelésben, ahol rengeteg szeretetet, reményt, és esélyt kaptam egy új teljes értékű józan életre, mint felépülő függő. Nagyon szoros kötelék alakult ki bennem az itteni közösség, a hely szellemisége iránt, elkötelezettnek érzem magam, hogy segítsek más függőknek. Négy és fél éve élek felépülő függőként és másfél éve dolgozom az alapítványnál segítőként. Fontos számomra, hogy minél magasabb szinten végezzem a munkám, jelenleg szociális gondozó és ápoló képzésben veszek részt.

Dr. Trábert Attila

Dr. Trábert Attila

Pszichiáter

2021-óta végzek konzulensi tevékenységet a Leo Amici 2002 Alapítvány komlói
rehabilitációs intézetében. 2007-óta dolgozom szenvedélybetegekkel, főállásban egy
addiktológiai gondozó vezetésével foglalkozom. Gyógyító tevékenységem mellett a Dél-
Dunántúl addiktológiai szakfőorvosi felügyeletét látom el, emellett az Egészségügyi Szakmai Kollégium Addiktológiai Tagozatának tagja vagyok.

Dr. Trábert Attila
Scroll to Top