Küldetésünk

Néhány szóban

Rólunk

A Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány rehabilitációs Intézete alkohol-, drog- és gyógyszerfüggő, esetenként viselkedési függőségekben szenvedő felnőtt férfiaknak nyújt felépülési lehetőséget bentlakásos, hosszúterápiás módszerrel. 

Ebben a közösségben együtt vagyunk jóban és rosszban. Az együttlét új, egészséges módjait kialakítva tanulunk élni és fejlődni. Nyitottan és őszintén megosztjuk egymással tapasztalatainkat, erőnket és reményeinket. Megtanulunk törődni magunkkal, társainkkal és a közösséggel. Különbségeink ellenére erős kötelék tart össze minket: a felépülés szándéka.

Már több, mint 30 éve

A magyar Leo Amici Alapítvány 1992 óta végzi drog- és alkoholfüggők rehabilitációját a festői szépségű erdei környezetben, Komló határában, a Mecsek szívében. A rehabilitációs programunk célja krónikus függők talpra állítása a Tizenkét Lépéses programok filozófiája és a terápiás közösségi elvek szerint működő bentlakásos intézetben. 

Közösségünkben az elmúlt 30 évben több százan épültek fel az aktív függőségből.

Elhelyezkedés
Intézetünk Komlón található, de Magyarország egész területéről fogadunk jelentkezőket.

Támogatóink

Küldetésnyilatkozatunk

Intézetünk terápiás közösségként működik. A terápiában résztvevő kliensek és az itt dolgozó szakemberek más-más szerepben, de mindannyian a közösség tagjai. Ebben a közösségben közösek a céljaink.

1

Célunk a

VÁLTOZÁS

Figyelünk egymásra, felelősek vagyunk egymásért. Folyamatos visszajelzésekkel, szeretetteljes következetességgel fordulunk a tőlünk segítséget kérő függők felé.

2

Célunk az

ÖNÁLLÓ
JÓZAN ÉLET

Arra törekszünk, hogy önálló, józan, kritikus gondolkodásra és befogadásra egyaránt képes, környezetükhez egészségesen kapcsolódó embereket adjunk vissza a társadalomnak.

3

Célunk a

SZAKMAI HATÉKONYSÁG

Következetesen képviseljük a 12 lépéses felépülési programon alapuló terápiás programunkat. Módszereinkben rugalmasságra törekszünk, alapelveinkben szilárdságra.

4

Célunk az

EMBERI ÉS SZAKMAI HITELESSÉG

Értékeket képviselünk, közvetítünk. Őszinteség, nyitottság, hajlandóság, tisztesség – ahhoz, hogy a közösség tagjainak átadhassuk a felépülés elveit, elsősorban magunktól várjuk el ezek képviseletét.

5

Célunk az

INTEGRÁCIÓ

Elengedhetetlennek tartjuk a terápiás közösség tagjai számára egy új, józan kapcsolatrendszer kiépítését, a 12 lépéses önsegítő közösségekbe való integrációt.

6

Célunk a

NYITOTTSÁG

Figyelmet fordítunk a hasonló szemléletű szakmai szervezetekkel való kapcsolataink ápolására, fejlesztésére, nyitottak vagyunk új kapcsolatok építésére.

7

Célunk a

FEJLŐDÉS

Törekszünk az Intézet környezettudatosabbá tételére, nyitottak vagyunk új, gazdaságos megoldások felé, célunk a fenntartható fejlődés.

Scroll to Top