info@leoamici.hu

Munkatársak

Dr. Tímár Csaba
elnök
Dr. Krausz Róbert
gazdasági igazgató
Simicz Ferenc
intézetvezető
Dr. Ömböli Zsófia
pszichiáter szakorvos
Kult Zotán
szociális munkás
Propszt József
pszichiátriai szakápoló
Gajdos András
szociális gondozó és ápoló
Koren Tamás
szociális munkatárs
Pataki Zoltán
programvezető, addiktológiai konzultáns
Krausz Anikó
adminisztrátor
 
Nagy Zsolt PhD
addiktológiai konzultáns

 


53

 

Dr. Tímár Csaba – kuratóriumi elnök

Elérhetőségei:

Személyesen és levélben: 7623 Pécs, Szabadság u. 5. (az Alapítvány székhelyén)

Telefonon: 06 (72) 532-294

E-mailben: csaba@timarugyved.hu

Dr. Tímár Csaba kuratóriumi elnök alapvetően jogász/ügyvéd végzettséggel rendelkezik (44 éve ügyvéd), emellett akkreditált jogi mediátor és az addiktológia területén szociális képzettsége is van.

Már az alapítás időpontjától (1991-től) vezette/vezeti sikeresen a korábbi jogelőd Leo Amici Alapítványt és a jelenlegi Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítványt. Az Alapítványt hivatalos ügyekben ő képviseli.

Az Alapítvány által fenntartott komlói bentlakásos Szenvedélybetegek Rehabilitációs Intézete – az akkori államilag finanszírozott egészségügyi és szociális ellátástól független civil kezdeményezésként, drogbeteg rehabilitációs terápiás közösségként – 1992 tavaszán alakult, és azóta is folyamatosan működik szenvedélybetegek rehabilitációs kezelése céljából. A jelentős józan kockázatvállalással, alulról szerveződött intézet eleinte mindenféle állami támogatás nélkül volt képes fennmaradni és folyamatosan fejlődni. Példáján szerveződtek más hazai intézetek a szenvedélybetegek kezelése területén. Az intézet 1994-től állami normatív támogatásban, 1998-tól pedig OEP finanszírozásban részesül. Az Alapítvány és az Intézet sok kihívással, összetett problémák megoldásával járó története végül sikertörténetté vált (immár 25 éve sikeresen működik), és ebben jelentős szerepe van Dr. Tímár Csaba kuratóriumi elnöknek is.