info@leoamici.hu

Küldetés

Ebben a közösségben együtt vagyunk jóban és rosszban és rosszban

 

111

Az együttlét új, egészséges módjait kialakítva tanulunk élni és fejlődni. Nyitottan és őszintén megosztjuk egymással tapasztalatainkat, erőnket és reményeinket.

Megtanulunk törődni magunkkal, társainkkal és a közösséggel. Különbségeink ellenére erős kötelék tart össze minket: a talpra állás szándéka.

A jelenlegi (2002-ben alapított) Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány és a korábbi jogelőd magyar Leo Amici Alapítvány tevékenysége - az 1991-ben, ill. a 2002-ben elfogadott alapító okirattal összhangban - drogfüggő betegek rehabilitációját és a droghasználat prevencióját elősegítő programokat foglal magában. A rehabilitációs program krónikus drogbetegek talpra állítására irányul, terápiás közösségi elvek szerint működő bentlakásos intézetben.

 

„Én drogozom, mi felépülünk”

 

112

A fentiekben megfogalmazott küldetés nyilatkozat teljesítése érdekében intézetünkben multidiszciplináris team dolgozik. Munkatársaink felkészültségét folyamatos képzések, szakképzések, önképzés, tanulmányutak, tréningek, szupervíziós találkozók biztosítják. Az intézet szakmai munkájának támogatása és folyamatos fejlesztése céljából valamennyi munkatársunk hangsúlyt fektet a szakmai kapcsolatok kialakítására, fejlesztésére és a kapcsolatrendszerek fenntartására. A korábbi ISO 9001: 2000 szabványnak megfelelő, ill. a jelenlegi TQM minőségirányítási rendszerünket a kliensek igényeinek és szakmai és jogi elvárásoknak való megfelelés, továbbá a kliensek elégedettségének fokozása és az intézetünk működésének folyamatos fejlesztése érdekében vezettük be és működtetjük.