info@leoamici.hu

„A digitális jólét elősegítése Komlón és környékén” – GINOP-3.3.3-17-2017-00003

121

Pályázati konstrukció: GINOP-3.3.3-17 - „Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a digitális jólét megteremtésének elősegítése országos, illetve helyi civil és szakmai szervezetek támogatásával”

 

Támogató: Nemzetgazdasági Minisztérium

Teljes projektköltség: 21.817.560,- Ft

Megítélt támogatás: 19.635.804,- Ft

A támogatás mértéke (intenzitása): 90%

Projektmegvalósítás időtartama: 12 hónap (2018. 06. 01. – 2019. 05. 31.)

Megvalósítási helyszínek: Komló, Szászvár, Máza, Magyarszék, Mánfa, Magyaregregy, Egyházaskozár, Bikal és Magyarhertelend

19.635.804,- Ft megítélt támogatással. A projekt összköltsége 21.817.560,- Ft, ennek 90%-a megítélt támogatás összege.

 

A Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány GINOP-3.3.3-17 konstrukcióhoz kapcsolódó „A digitális jólét elősegítése Komlón és környékén” elnevezésű 12 hónap időtartamra (2018. 06. 01-jétől 2019. 05. 31-ig) tervezett projektje Komlón és a környékén található 8 településen valósul meg a digitális alapkészségekkel, a digitális eszközök, az internethasználat személyes tapasztalatával nem rendelkező, főként 45 év feletti, álláskereső vagy kistelepüléseken élő célcsoportok számára, összesen 6.300 személy elérésével. A projekt kiemelt célja ezen csoportok motiválása és támogatása, mentorálása annak érdekében, hogy körökben a digitális online eszközök és az internet használata minél jobban elterjedjen elsősorban az online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a digitális jólét megteremtésének elősegítése érdekében, továbbá az online információszerzés és egyéb online szolgáltatások (pl. internetes vásárlás, online közösségi szolgáltatások stb.) igénybevétele érdekében. Ezt a célt elsősorban a személyes meggyőzés eszközeivel, pl. kitelepüléseken, rendezvényeken, fórumokon, bemutatókon, oktatási programokon – történő találkozások (tervezetten összesen 12 alkalom) révén, a családi, baráti, ismerősi kapcsolatok bevonásával, hatékony kampány-, marketing- és kommunikációs eszközök alkalmazásával kívánjuk elérni.

A projekt Komlón, valamint 8 környező településen (a Komlói járásban) valósul meg. Komló város kivételével valamennyi település 5.000 fő alatti lakosságszámmal rendelkezik. Az alábbi települések jelentik a projekt tervezett területi hatókörét:

Komló, Szászvár, Máza, Magyarszék, Mánfa, Magyaregregy, Egyházaskozár, Bikal és Magyarhertelend

A tematikus helyi rendezvények (falunapok, klubok, kulturális események, versenyek, egyházi események, nyílt napok, előadások, prezentációk, beszélgetések), továbbá a kitelepülések, motivációs kampányok, lakossági fórumok, helyi szervezetek rendezvényei, térítésmentes, nem formális ismeretterjesztő, digitális eszközöket és szolgáltatásokat népszerűsítő oktatási programok, helyi PR és érzékenyítő tevékenység lebonyolítása (az adott alkalommal kb. 6-8 óra időtartamban, az adott településen esetenként akár több helyszínen és/vagy egy időben, egymással párhuzamosan megvalósuló programelemek révén) az alábbi ütemezés szerint:

 

IDŐPONT
(a projekt hónapjaiban megadva)

HELYSZÍNTEVÉKENYSÉG
1. hónap

Komló (Rehabilitációs Intézet)
Pécs (projektiroda)

Projektindító szakasz tevékenységei
2. hónap

Rendezvények helyszínei: Komló

Tematikus helyi rendezvények (falunapok, klubok, kulturális események, versenyek, egyházi események, nyílt napok, előadások, prezentációk, beszélgetések), továbbá a kitelepülések, motivációs kampányok, lakossági fórumok, helyi szervezetek rendezvényei, térítésmentes, nem formális ismeretterjesztő, digitális eszközöket és szolgáltatásokat népszerűsítő oktatási programok, helyi PR és érzékenyítő tevékenység lebonyolítása.

Az eseményt megelőzően és/vagy az események idején (a rendelkezésre álló lehetőségek szerint): közösségi oldalakon való megjelenés, helyi sajtómegjelenés, offline és online marketing (plakátok, szórólapok, közlemények, meghívók kihelyezése, rádiós és televíziós reklámspotok, sajtóközlemény, meghívó e-mailek és hírlevelek, blogok, kiadványok, prospektusok stb.

3. hónap

Rendezvények helyszínei:

Magyarhertelend

4. hónap

Rendezvények helyszínei:

Komló, Egyházaskozár 

5. hónap

Rendezvények helyszínei:

Magyarszék

6. hónap

Rendezvények helyszínei:

Magyaregregy

7. hónap

Rendezvények helyszínei:

Komló, Bikal

8. hónap

Rendezvények helyszínei:

Mánfa

9. hónap

Rendezvények helyszínei:

Szászvár

10. hónap

Rendezvények helyszínei:

Komló 

11. hónap

Rendezvények helyszínei:

Máza

12. hónap

Komló (Rehabilitációs Intézet)
Pécs (projektiroda)

Projektzáró szakasz tevékenységei

 

A projekt szakmai tartalmának összeállítása és végrehajtása során együttműködik a GINOP-3.3.2-16 „Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének elősegítése és a Digitális Jólét Program kiterjesztésének elősegítése” c. projekt keretében működő „Digitális Jólét Koordinációs Központtal”

 

A projektről és annak gyakorlati megvalósításáról, ill. a projekttel kapcsolatos egyéb információkról (pl. az aktuális hírekről, a Digitális Jólét Programról általában, a Leo Amici 2002 Addiktológiai Alapítvány által kidolgozott, oktatásra is alkalmas „Online digitális ismeretek” c. tananyagról stb.) az alábbi oldalon lehet tájékozódni:
http://digitalisjolet-leoamici.hu/
 

Hírek, aktualitások:

http://digitalisjolet-leoamici.hu/hireink/

A Digitális Jólét Program:

http://digitalisjolet-leoamici.hu/oldal/a-digitalis-jolet-program/

Online digitális ismeretek:

http://digitalisjolet-leoamici.hu/oldal/online-digitalis-ismeretek/

Digitális tananyag - az Online digitális ismeretekhez kapcsolódóan:

http://digitalisjolet-leoamici.hu/galeria/album/digitalis-tananyag-az-online-digitalis-ismeretekhez-kapcsolodoan/

CsatolmányMéret
logo_-_infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_erfa.jpg66.07 kB